Crowdfundinghypotheek

Binnen 4 weken uw zakelijke hypotheek geregeld

Waarom een crowdfundinghypotheek?

De reden dat de crowdfundinghypotheek in opmars is, is omdat het steeds lastiger voor een ondernemer wordt om bij een reguliere bank een zakelijke hypotheek af te sluiten. Banken stellen strenge eisen en voorwaarden en lijken meer terughoudend. Met het crowdfunding platform FDC FUNDING biedt FDC een alternatief op de bancaire variant en breng ondernemer en investeerder bij elkaar.

Crowdfundinghypotheek als alternatief

Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren waarbij de ondernemer geholpen wordt door investeerders. De investeerders investeren direct in de zakelijke hypotheek van de ondernemer. Hiervoor ontvangt de investeerder een aantrekkelijk rendement en investeert hij indirect in vastgoed met hypothecaire zekerheid.

Net als bij de verhuur of vastgoedhypotheek kunnen de volgende typen onderpand, zg. asset classes, in aanmerking komen voor crowdfunding: bedrijfspand, kantoorpand, winkelpand, winkel-woonpand, woningverhuur of projectontwikkeling.

Kenmerken van een crowdfundinghypotheek

Zowel voor zakelijke hypotheken en verhuurhypotheken.
Tot maximaal 85% van de waarde van het object.
Tot maximaal € 5.000.000,-.
Looptijd 3 tot 10 jaar.
Altijd sprake van hypothecaire zekerheid.
Deelaflossingen toegestaan.*

* Bij een Vastgoedlening geldt dat deelaflossingen van 20% 1x per 12 maanden boetevrij zijn toegestaan. Deelaflossingen van meer dan 20% zijn mogelijk met bijbetaling van 6 maanden compensatierente en administratiekosten. Algehele vervroegde aflossing is mogelijk met bijbetaling van 10 maanden compensatierente.

Financiering

Crowdfundinghypotheken kunnen in een aantal hypotheekvormen voorkomen:
Annuïteitenlening
Aflossingsvrije lening (maximaal 60% LTV)
Combinatie van Annuïteitenlening en Aflossingsvrije lening

Op het Tarievenblad Geldnemer vindt u meer informatie over de mogelijkheden en tarieven van de Vastgoedlening.

BEKIJK TARIEVEN

Hoe werkt crowdfunding?

De vastgoedfinancieringsspecialist van FDC begeleidt u door het hele traject en bekijkt zorgvuldig wat voor u de beste oplossing is; crowdfunding, de bancaire variant of een combinatie hiervan.

Bij crowdfunding zal er altijd eerst een haalbaarheidstoets gedaan worden. Aan de hand van een aantal documenten wordt beoordeeld of crowdfunding de beste oplossing is. Wilt u snel zelf weten of crowdfunding bij u past? Doe dan vast de QuickScan.

DOE DE QUICKSCAN

Na een positieve uitkomst van de haalbaarheidstoets volgt er een uitgebreide screening en wordt de aanvraag beoordeeld. Wordt de aanvraag akkoord bevonden dan kan het te financieren object op het platform FDC FUNDING gepresenteerd worden. Dit gebeurt aan de hand van een zgn. pitch die u samen met de vastgoedfinancieringsspecialist voorbereid.

Zodra er voldoende investeerders zijn aangemeld en het project is volgeschreven worden alle overeenkomsten opgemaakt en notarieel vastgelegd. Als geldnemer verleent u het recht van hypotheek aan de investeerder. Een zekerheid die wordt vastgelegd in een hypotheekakte.

Crowdfunding platform

Voor de techniek , administratie en beheersactiviteiten werken wij samen met Geldvoorelkaar.nl, een van de eerste crowdfundingsplatforms in Nederland en een van onze samenwerkende partners.

De maximale vastgoedfinanciering bij een crowdfundinghypotheek is afhankelijk van het Type onroerend goed de zgn. asset class, en de verhouding van de financiering ten opzichte van de waarde van het onroerend goed, de loan-to-value (LTV). Dit geldt ook voor de rentetarieven.

Wilt u meer weten en een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs? Wij nemen graag contact met u op.
Onze vastgoedfinancieringsspecialist helpt u graag verder aan een passend advies en een lening op maat. (klik contact gegevens?) Of wilt u snel weten of een vastgoed financiering bij u past. Ga naar onze QuickScan